Quran Interactive Recitations - Click below

Thursday, February 18, 2010

� Ali Valiyollah Group � آيا ما خود را براى آن روزگار آماده ساخته ايم؟ - قسمت پایانی

 

 
 

 

 
 
برنامه ارسال مطالب اينجانب در هفته به شرح ذيل است :
 
روزانه    : ديدنيها
شنبه      : آزادی از منظر شيعه
يكشنبه    : -----
دوشنبه    : اتفاق بر مهدی موعود (ع)
سه شنبه  : رهنمودها و دانستنيها
چهارشنبه : ديوان حافظ
پنج شنبه  : آشنايی با پيامبر اسلام
جمعه      : آيا آماده ايم؟
 
 
 
Roshnee         Roshnee       Roshnee
آيا ما خود را براى آن روزگار آماده ساخته ايم؟
Bumpy Vineyards
 

6-    آمادگى براي خدمت به حضرت مهدي(عج(

آنان كه وجودشان سرشار از عشق خداوند و اولياى اوست، اگر عصر ظهور را درك كنند بزرگ ترين افتخارشان خدمت به ساحت بلند مهدى آل محمد(ص) خواهد بود.

شايد باوركردن اين سخن بسى مشكل نمايد كه رئيس مذهب شيعه، همو كه هزاران دانشمند، زانوى ادب و دانشجويى در محضر كلامش بر زمين مى نهادند و همو كه شاگردان مكتبش عقابان تيزپرواز آسمان انديشه و علم بودند، آنگاه كه نام آخرين ذخيره الهى نزدش برده مى شد با حسرتى برآمده از عمق جان و آرزويى بى مانند آهى از نهاد بر مى آورد و مى فرمود:

لو ادركته لخمدته ايام حياتي17

 اگر او را درك كنم تمام روزهاي زندگانى ام خدمتگزار او خواهم بود.

هر كس بخواهد در آن روزگار به خدمت حضرتش نصيب گردد بايد هم اكنون در دوران غيبت، خدمت به آن حضرت و ياران او را سرلوحه كارهاى خود قرار دهد.

بى ترديد خادمان دوران ظهور، همان خادمان دوران غيبتند.

پس منتظر راستين و علاقه مند به حضرت مهدي(عج) بايد تمامى لحظه هاى زندگى خود را سرشار از خدمت به او و راه و هدفش سپرى نمايد.

7-    خودسازى و ديگر سازي

يكى از ويژگيهاى ياران امام مهدي(عج) در عصر غيبت خودسازى و مواظبت بر رفتار خويش است كه در پى آن، جامعه و ديگران نيز به اين جهت متمايل خواهند شد.

شكى نيست كه ديندارى در عصر غيبت حضرت مهدي(عج) از هر زمانى ديگر بسى مشكل تر و طاقت فرساتر است.

حضرت امام صادق(ع) سختى اين دوران را اين گونه تصوير نموده اند:

ان لصاحب هذا الامر غيبه المتمسك فيها بدينه كالخارط للقتاد ثم قال هكذا بيده و فايكم يمسك شوك القتاد بيده ثم اطرق مليا ثم قال: ان لصاحب هذا الامر غيبه فليتق الله عبده و ليتمسك بدينه 18

صاحب اين امر، غيبتى دارد كه در آن هر كس از دين خود دست بر ندارد همانند كسى است كه با كشيدن دست خود به ساقه قتاد كه بوته اى تيغدار است خارهاى آن را بسترد، پس كدام يك از شما با دست خود تيغهاي قتاد را نگه مى دارد؟»

سپس آن حضرت مدتى سر به زير افكنده فرمود:

صاحب اين امر داراى غيبتى است؛ پس بنده خدا بايد پرهيزگارى و تقوا پيشه كند و به دين خود تمسك جويد

اگرچه آزمايشهاى دينى براى همه ايمان آورندگان در همه زمانها، قانون الهى است؛ اما در عصر غيبت تمامى عوامل دست به دست هم داده اين آزمايش را به كمال خود رسانده است. در اين دوران است كه نگهداشت دين، بسيار دشوار است و بيشترين مردم به انگيزه هاى گوناگون ايمان خويش را در زندگى از دست مى دهند.

گسترش زمينه هاى ناباوري، افزايش انگيزه هاى انحراف و گريز از دين، ستيزه جوييهاى دشمنان با دينداران و دينداري، از مهم ترين عوامل اين آزمايش است. آنان كه در اين گردابهاى ترسناك، دين خود را حفظ كنند از شأن و رتبه اى بس رفيع برخوردار خواهند بود. پيامبراكرم(ص) فرمود:

«يا على واعلم ان اعجب الناس ايماناً و اعظمهم يقيناً قوم يكون في آخر الزمان لم يلحقوا النبى و حجب عنهم الحجه فامنوا بسواد على بياض؛ 19

اى علي! بدان كه شگفت انگيزترين مردم از جهت ايمان و عظيم ترين آنها از روى يقين، مردمى اند كه در آخرالزمان خواهند بود، پيامبر را نديده اند و حجت امام«ع» نيز از آنان محجوب است، اما به سياهى كه بر سفيدى رقم خورده است ايمان آورده اند

انسان در اين دوران برخلاف دوران معاصر پيامبر(ص)، از تمامى دريافتهاى حسى نسبت به پيامبر و امام(ع) دور است و تنها براساس درك عقلى و تاريخي، پيامبر(ص) و پيشوايان معصوم را مى شناسد و به رسالت و امامت ايشان ايمان مى آورد.

امام سجاد(ع) در اين باره مي فرمايد:

«يا ابا خالد ان اهل زمان غيبته القائلين بامامته و المنتظرين لظهوره افضل من اهل كل زمان لان الله تبارك و تعالى اعطاهم من العقول و الافهام و المعرفه ما صارت به الغيبه عندهم بمنزله المشاهده ، و جعلهم فى ذلك الزمان بمنزله المجاهدين بين يدى رسول ا...(ص) بالسيف، اولئك المخلصون و شيعتنا صدقاً، والدعاه الى دين الله عزوجل سراً وجهراً، 20

اى اباخالد، مردم زمان غيبت آن امام كه به امامت او معتقدند و منتظر ظهور اويند، از مردم هر زمانى برترند؛ زيرا خداى متعال عقل و فهم و معرفتى به آنها عطا فرموده كه غيبت نزد آنان به منزله مشاهده است و آنان را در آن زمان به مانند مجاهدان پيش روى رسول خدا(ص) كه با شمشير به جهاد برخاستند قرار داده است. آنان مخلصان حقيقى و شيعيان راستين ما و داعيان به دين خداى متعال در نهان و آشكارند

موفقيت در اين آزمايش، نيازمند بينشى است كه انسان ديندار در پرتو آن بتواند در برابر تحريفها و شبهه ها و ترديدها رويكرد دينى خود را حفظ نمايد و با هيچ يك از عوامل انحراف، خلوص دينى و ديندارى را در فكر و عمل از دست ندهد.

اگر چنين شد، مصداق اين فرمايش رسول گرامى اسلام(ص) خواهد بود كه فرمود: «به زودى پس از شما، كسانى مى آيند كه يك نفر از آنان پاداش پنجاه نفر از شما را دارد گفتند: «اى رسول خدا، ما در جنگ بدر و احد و حنين در ركاب شما جهاد كرديم و درباره ما آيه قرآن نازل شده است  پيامبر اكرم (ص) فرمود:   « اگر آنچه از آزارها و رنجها كه بر آنان مى رسد، بر شما آيد،بسان آنان شكيبايى نخواهيد داشت.» 21

پايدارى بر دين در روزگار غيبت به تحمل سختيها، محروميتها و تنگناهاى مادى خلاصه نمى شود؛ بلكه تحمل فشارهاى سخت روحى و معنوى نيز، بر آنها افزوده مى گردد. و چنانچه ديندارى با صبر و شكيبايي درست و آگاهانه توأم نباشد به تدريج نااميديها روى مى آورد و باور را از روح و فكر برمى دارد.

بنابراين منتظر راستين بايد كه زمينه ساز صادق ظهور باشد و اگر چنين بود، داشتن ويژگيهاى فوق پاره اى از خصوصيات او خواهد بود.

پي نوشت:

1- ذاريات/ .56

.2 بحارالانوار، محمدباقر مجلسي، ج 57، ص .229

.3 پيشين، ج 52، ص .307

.4 كمال الدين و تمام النعمه، شيخ صدوق، ج 2، ص .409

.5 غيبت نعماني، ص .331

.6 اصول كافي، كليني، ج 1، ص .371

.7 كافي، كليني، ج1، ص337؛ كمال الدين و تمام النعمه، ج2، ص342؛ غيبت نعماني، ص.166

.8ر.ك: كمال الدين، ج2، ص.512

.9 نساء/.59

10-كتاب الغيبه ، شيخ طوسي، ص456؛ كمال الدين و تمام النعمه ، ج1، ص.286

.11 منتخب الاثر، صافى گلپايگاني، ص 640، ح .3

.12 پيشين، ح .4

.13 خورشيد مغرب، محمدرضا حكيمي، ص .264

14-كمال الدين و تمام النعمه، ص 644، ح .3

15-همان.

16- غيبت نعماني، ص 200، ح.16

17- پيشين، ص .245

18- كافي، ج1، ص .335

19- غيبت نعماني، ج 1، ص 288، ح .8

20- پيشين، ج 1، ص 319

21- كتاب الغيبه، ص 456 .

منبع: پايگاه موعود به نقل از : خدامراد سليميان

 



__._,_.___
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمومنین و الائمه المعصومین علیهم السلام

http://groups.yahoo.com/group/Ali_valiyollah

به دوستداران اميرالمومنين علي (ع) بشارت رستگاري باد.از شما بزرگواران دعوت مي شود تحقيقات و مطالب و آيات و روايات پيرامون ايشان و سلاله پاكش را براي اين گروه ارسال دارند تا شيعيان ايشان از آن بهره مند گردند . از آنجا كه گروه آزاد است خواهشمند است در ارسال مطالب دقت فرماييد
     التماس دعا
دوستداران اهل بيت عصمت و طهارت
.

__,_._,___

No comments:

Post a Comment

Blog Archive